По три основни версии работят криминалистите във връзка с тежкия авиоинцидент,

...
По три основни версии работят криминалистите във връзка с тежкия авиоинцидент,
Коментари Харесай

По три версии работят криминалистите във връзка с тежкия авиоинцидент край Раднево

По три съществени версии работят криминалистите във връзка с тежкия авиоинцидент, който стана рано тази заран в землището на село Землен в община Раднево. Това заяви на брифинг пред публицисти окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, съобщи кореспондент на " Фокус " . Версиите на следствие са техническа нередовност на самолета, човешка неточност или непредвидим фактор.

В момента прави оглед от специалисти от Национална следствена работа. " Към този миг е разпитан единствено един очевидец, само че ще се премине и към разпит на още очевидци. Към момента има назначена единствено съдебно-медицинска експертиза, следва да бъдат назначени и други. Преди осъществяване на полета към 6:00 часа тази заран е имало монтьор на място, който е ревизирал техническото положение на самолета ", изясни окръжният прокурор.

Припомняме, че починалият при случай рано тази заран водач край радневското село Трънково е имал дълъг стаж. Летателното средство е изхвърчало от летище в близкото село Коларово. Полетът е плануван и е за напръскване на оризище. Само преди 10 дни мъжът е минал медицински прегледи и няма никакви здравословни ограничавания. Самолетът има техническа летателна валидност, която е заверена през март т.г. и е годна за период от 12 месеца.

Рени АТАНАСОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР